Sunday, May 18, 2008

Nak soppin...

Hmmmm....cantekknyerrr >>>>>>>>>>>>>>



Haiiii...salamm semuaa.....

Lama tak update blog ni...me bzz yg amatsss...

last monday balik KL awal pagi dan tiba di Perhentian Pudu terus naik teksi ke opis..me tak larat nak mengangkat beg yang sarat dengan fail dan report...

Jam 2 sampai kat opis...terus kena ngadap bigboss untuk present my report...huhhhh..legaaa coz bos kata ..good job !!!...

Bos minta me sediakan final report sebelum 15 .5 coz next week ada new assignment yang sedang menungguu...aiyoooooo!!!...

15.5..report dan fail2 diserahkan pada bigboss ...happy nyerrr coz dapat siapkan kerja mengikut jadual walaupun tarikh akhir hantar report pada 31 .5....

Minggu depan ni nak clearkan kerja2 final kat JB sebelum memulakan new assignment pada 26.5...

Weekend ni nak merehatkan otak yang berserabut selama 2 bulan lalu menyiapkan assignment yang agak 'menyiksa'......nak belek2 majalah deco...hmmmm..jika ada rezeki nak beli sumthin yang di idamkan.....

Thursday, May 8, 2008

pergi untuk selamanya.....

hatiku sebak sepanjang ari ini...seawal pagi aku dapat phone call dari kakak angkat aku bertanyakan anak tiri nya yang juga anak buah my ex...anak yang pernah ku bela dari umur 7 tahun sehinggalah menginjak dewasa...walapun tak sepenuhnya dibawah pengawasanku tapi hampir setiap masa dia tinggal bersama ku...

Katanya suaminya ternampak kat news awal pagi kemalangan ngeri di Kuala Lumpur dan mangsa itu sama nama dengan anaknya...dia minta aku selidik berita itu...tak sampai 5 minit adik ku Nora call dari PJ katanya Balai Polis di KL call dia minta pengesahan mayat Zarul Zarin kemalangan dan meninggal ditempat kejadian...Ya Allah!!!...aku jadi panik sekejap..katanya jenazah arwah belum dituntut oleh ahli keluarga...

Bermacam2 terbayang difikiran...aku call balik kakak angkat dan minta dia berhubung gan adik yang sedang berurusan di HKL...

Mujurlah arwah ada menyimpan no phone adik ku yang bertugas di IPD PJ...
Memang itu selalu aku ingatkan dengan dia sewaktu dia tinggal bersama ku agar menyimpan no phone ahli keluarga yang terdekat...



Buat aku yang pernah menjaga arwah..aku cukup mengenali anak kurang upaya ini...walaupun pekak dan bisu tapi tak pernah bersifat rendah diri...walaupun kurang upaya tapi dia tak takut dan ragu memandu kereta...

Ajalnya ditemuinya di stereng kereta yang menjadi kegilaannya memandu kesana kemari...
mengikut berita TV3 jam 130 tengahari tadi...arwah melanggar pokok meyebabkan kereta yang dipandunya remuk dan aku sempat menyaksikan arwah terkulai layu dihimpit stereng dan berlumuran darah dalam kereta berwarna merah yang remuk...

Arwah bersama rakannya yang juga kurang upaya meninggal ditempat kejadian jam 130 pagi - 8hb Mei

Menurut adik ku Nora jenazahnya telah selamat dibuat post mortem dan akan dihantar ke Tawau jam 9 malam dan dijangka sampai ke Tawau jam 10 pagi esok..( Jumaat ) dan bekas MIL dan SIL aku yang ada di KL juga ada di HKL menguruskan jenazah...

AL-Fatehah buat Allahyarham Mohamad Zarul Zarin b Mayassin...moga rohnya tenang mengadapa Ilahi....

Tuesday, May 6, 2008

scrub ngan sabut ....boleh tak ???


Kali ni nak bebel ngan dia ni>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
next month nak konvo...tinggal lagi sebulan ...
Kan nak amik gambar masa konvo..mesti nak amik gambar yang paling macho...kulit yang bersih...
Tapi yang me nak bebel ni...
Me dah beli ber set set skincare untuk dia...tapiiii...mak aihhh...tak luak punnn...
Dah tu every week ada jerr plan gi mancen...balik mancen..mak aihhhhh...gelappppppppppppppp...mendunggg jerr kaler muka dia...
Hmmmmm.....setiap hari kena bebel...tapi dia buat dunno...rasa nak pelangkung jerr ngan kayu api!!

Monday, May 5, 2008

Next tugasan...hopefully kat KK...







Pagi tadi gi opis ..kononnya bolehlah berhoyea2 coz kerja dah nak capai tahap 90% kerja siap..huhhh sedey tul nengok report yang me tinggalkan last week untuk dorang semak n print...hampassss..apa pun dorang tak buat!! cehhhh....






Ilang mood nak pegi bekpas...nasib baik ada beli 2 kotak soya bean ngan sekeping coklat mengalas perut untuk buat kerja print lebih 60 set report....hmmmmm..






Jam 11 dah siap..packed semua fail..angkut bawak balik...






Next week nak balik HQ..submit report secepat yang mungkin..last week boss dah inform ada tugasan baru sedang menunggu...hmmmmm






Hopefully next tugasan dapat di KK....dah rindu banget ngan anak2...rindu nak piat tinger n penyett idungg dorang...
Memang terlalu rinduu nak gaduh2 manja ngan dorangg tu....






Sunday, May 4, 2008

HP.....hmmmmm




Rindu ngan my bb montel ni...juga rindu ngan si idung comot ni...


Ari ini cuma sekali jer dapat membebel ngan bb montel ni..alasannya hp nya low batt...hmmmmm


Bulan lalu dia nanes call me ..hp Nokia N70 nya lesap dikebas hantu syabu...


Hantu syabu kat kampung me mmg terrer bab mencuri hp ni..pantang leka tutup gate.. sure hantu syabu tu sekelip mata menyambar apa2 harta yang boleh ditukar uit untuk membeli syabu...


Katanya buat masa ni dia guna hp lama yang susah nak masuk caj...hmmmm....ntah betul ntah tidak..atau alasan terbaik untuk minta belikan set hp baru...



Tengoklah nanti kalau ada rezeki lebih maybe beli kan hp yang murah ...