Wednesday, March 16, 2011

my old frenzz@ ex schoolmate Sabah College


tatau nak hupdate apa kat blog ni...kepala pun pusing kat opis ni..keje tak reti nak surut...
Dapat pic ni dari sorang kawan lama Ct Musliha @ Ct Merak (bertudung kaler ijau )...masa di KK dia sempat dating dengan sorang kawan lama Santy ( pakai tudung sokelat ) yg kami dah sedia maklum dgn statusnya sbg OKK ...alhamdulillah...
selain ada legal firm dia juga dah jadi tokey bas ( City Bus ) di KK...
Masa di KK mmg ada berurusan dengan dia masa nak loan rumah...cuma perasaan segan menebal gak dihati...wlp kami berkawan baik semasa di Sabah College tp bila dah masing2 membawa diri perasaan kekok dan malu tetap ada...yelaa dah macam ibarat langit ngan bumi...dia org OKK...kita cuma org biasa...
Mudah mudahan perancangan reunion akan diadakan ini akan dapat menyatukan kami semula wlp tidak seperti zaman persekolahan tetapi akan tetap rapat sebagai sahabat di dalam apa jua suasana...
Pada Ct Musliha...terimakasih kerana sudi berkongsi saat2 happy dating ngan Santy dan congratss kerana berjaya menjadi Pengetua SMK Teknik Labuan

Monday, February 14, 2011

<...chatting..me, MIl, SIL Mala dan FIL...plan our next trip :D
banglo terbiar ...

Today is Monday...esok cuti Maulidur Rasul...phewww...kalau ikutkan hati memang mau bercuti niari...penyakit M besar melanda....paksa diri utk bekerja..dan memasti kan mode kerja 'on '..ok lah pagi ni a few incoming mails settled wlp sambil berfesbuking wif my SC group :D















the room ----------------------->>>
During CNY holiday kami ada family gathering di Summerset Kuala Rompin..its about 200++ km from JB..phewww..walaupun tak pegang stereng tapi tetap rasa penat :D




Well...cam biasa..im d chef...muahahahha..






my laki wif najiha..







the kids----------------------------> and my SIL fauziah








my MIL







sunset











me and my MIL..preparing the drinks











my SIL ..Fauziah










my FIL... known as Bak..Hj Kassim












my chubby...BB










see my MIL...main ombak :D









my chubby wif Danial...chatting apa ntah ..









the room ( Suite Room )
















Ni lah tempat kami menginap..1 got Suite Room..thanks a million to my SIL Mala
















see..our car...muahahaha teka mana satuuuu.. :D




































Tuesday, February 1, 2011

missing 2 of em..:(

Izzyan , Fatin , Qurratu Ain @ BB

Izzyan Izzaty @ yeyen...18 tahun...tunggu result SPM ...my 2nd daugther ni taste ala ala org byk uit..uishhh selalu bikin mummy nya bankrupt...flight Airasia JB/BKI tu cam tambang bas KK/Meruntum jaa...

yang ni Fatin Farhah...urmm nda terasa udah bujangan anak ku ni...coming 20 tahun bulan April ni...mau selalu kena pesan...belajarr duluuu...jgn pikir mau kawinn cepatt...


petang ni dua-dua ni berkumpul di KK...duhhh rinduu benar mau bertemu dorang ni....sorang cuti 5 ari from Kolej Jururawat Duchess of Kent Sandakan...sorang jadi minah rumah tunggu result SPM...


Berkumpul masa cuti Dis tahun lalu buat rumah di Bayu Puteri JB riuh rendah...pluss anak ngan anak2 4 kaki ku...aku yang bingung..penat urus itu ini dirumah tu...


Now rumah tu agak sunyi walaupun ada anak bongsu..BB...dan anak2 4 kaki...



Friday, January 28, 2011

Ex- Sabah College :)

My ex schoolmate !!..yeayyy...akhirnya dpt berkumpul semula di FB...really enjoy dgn dorang...still hunting a few of em yg hilang selama 30 tahun...missed u all my dear frenzz

Thursday, January 27, 2011

phewwww...

salamm....uhuhuhu..akhirnya niari dapat lak login my blog...selalunya kena blocked...hopefully peluang berblogging during lunch hour akan dapat dinikmati setiap hari...:D :D :D...

Insya Allah saya akan cuba mengaktifkan semula blog ini...CULA...